Legutóbbi bicikli túrámon az életemet mentette meg a még kaliforniában
vásárolt nasim, amit magammal vittem. Egy órányi hegymászás után nagyon kellett az
üzemanyag és két csokis Clif Bar® tökéletesen ellátta a feladatát. Mostanában
sokat lógok különböző kerékpáros oldalakon, youtube csatornákon és szembesültem
a ténnyel hogy ezeket az energiaszeleteket a legtöbben maguknak készítik el,
mivel így sokkal:
- finomabb
- egészségesebb
- testre szabhatóbb
- valamint gazdaságosabb.
Most pedig következzen „La barre énergétique à la Budai”.
Összetevők:
- 500 gr zabpehely (minél finomabbra van préselve annál jobb)
- 2.5 dl földimogyoró olaj (napraforgó olaj is tökéletes!)
- 2 dl méz (a fekete színű erdei méz nagyon adja)
- 1 (brutális) evőkanál mogyoróvaj (+ egy kicsi)
- 4 db (feketére érett) banán
- 100 gr aranymazsola
- 100+ gr felszeletelt, szárított füge
- 70 gr napraforgómag
- 150-200 gr őrölt dió
Ezeken kívül még lehet turbózni szezám maggal, tökmaggal, mandulával, juharsziruppal,
fahéjjal meg bármivel ami eszedbe jut. Amit ne tegyél bele: fehérjepor, nagyon
darabos dolgokat és olyan összetevőt ami felvizesíti a mixet (pl: nem szárított
gyümölcs). Ja és nem, a mogyoróvajat ne hagyd ki. Ha mégis, akkor ne felejtsd el megsózni a mixet! Először lassú tűzön olvaszd össze az olajat, a mézet és a földimogyoró krémet, valahogy így:
Ezt követően hajítsd bele a magokat, fügét és a banánt.
Eddigre már ötször kicsepegtetted a nyálad a sparheltre és feltehetőleg az előkészített alapanyagok fele rejtélyes módon eltűnt, de ne add fel, most jön a java. Szórd bele a mézes-magos mátrixba a zabpelyhet és egyengesd el a mixet.
Ha megvagy, tedd sütőformába a mixet. Itt három dologra figyelj:
- sütőpapír
- alaposan tömörítsd össze a masszát, én a spatulát használtam ehhez
- SÜTŐPAPÍR
Hajítsd be 180°C-on 25-30 percre, ha a te sütőd fúziós energiával üzemel 20 perc alatt ezt az eredmény láthatod:
Voilá! De még nem végeztünk. Hagyd kihűlni. Ez idő alatt olvasd el Máté evangéliumának negyedik részét, ahol Jézust megkísérti az ördög. Ha megállod, hogy megkóstold a kihűlés ideje alatt, akkor többé nem vagyunk barátok. Amint ez megvan szeleteld fel és csomagold el a kis snackeket.
Jó étvágyat és jó edzést kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése