Szóljon ez a bejegyzés mindazoknak, akik:
-diák életet élnek
-lusták
-szeretik a finom ételeket
-nem akarnak stroke-ot kapni a nyári melegben belapátolt babgulyástól
Van egy standard receptem egy francia-ausztrál-ázsiai lecsóhoz, amit még Damien-től tanultam és ezzel szerettem volna a vasárnapot ünnepelni. Nem nagy kunszt a művelet, be is vásároltam a hozzávalókat előző nap, de amikor felvágtam már mindent vettem észre hogy nincs hagyma itthon. A hagyma annyira alapvető elem a receptnek, hogy improvizálnom kellett és ezt osztom meg most veletek.
Hozzávalók:
- 1 padlizsán
- 1 cukkini
- 2 kaliforniai paprika
- 4 gerezd fokhagyma
- reszelt parmezán
- kevés szezámmagolaj
- kevés szójaszósz
- só
- extra: prosciutto, gruyére, krémes kecskesajt vagy bármi erős ízű (szárított pari, olíva stb.)
A "diák élet" és "lusta" kritériumok nem véletlenül szerepelnek a listában, mert innentől nincs más feladatod, mint felvágni az első 4 összetevőt, beletenni a sűtőedénybe + só + kis locsolás a szószokkal és a parmezánnal. Így néz ki nyersen:
Majd 200°C-on kb fél órát sütöttem mire ezt meg nem láttam.
Az extra összetevőkkel kicsit feldobtam az ízvilágot, de ezek nélkül is kiváló lett a végeredmény. Íme:
Az elkészítés kb 40 perc volt, de ha nem egymagadra főzöl vagy másnapra is el akarsz tenni akkor megéri a fáradtságot. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése