Team Hrvatska

Team Hrvatska
Team Hrvatska

2016. július 31., vasárnap

Receptklub 2.

Szóljon ez a bejegyzés mindazoknak, akik:

-diák életet élnek
-lusták
-szeretik a finom ételeket
-nem akarnak stroke-ot kapni a nyári melegben belapátolt babgulyástól

Van egy standard receptem egy francia-ausztrál-ázsiai lecsóhoz, amit még Damien-től tanultam és ezzel szerettem volna a vasárnapot ünnepelni. Nem nagy kunszt a művelet, be is vásároltam a hozzávalókat előző nap, de amikor felvágtam már mindent vettem észre hogy nincs hagyma itthon. A hagyma annyira alapvető elem a receptnek, hogy improvizálnom kellett és ezt osztom meg most veletek. 

Hozzávalók:


  • 1 padlizsán
  • 1 cukkini
  • 2 kaliforniai paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • reszelt parmezán
  • kevés szezámmagolaj
  • kevés szójaszósz
  • extra: prosciutto, gruyére, krémes kecskesajt vagy bármi erős ízű (szárított pari, olíva stb.)
A "diák élet" és "lusta" kritériumok nem véletlenül szerepelnek a listában, mert innentől nincs más feladatod, mint felvágni az első 4 összetevőt, beletenni a sűtőedénybe + só + kis locsolás a szószokkal és a parmezánnal. Így néz ki nyersen:



Majd 200°C-on kb fél órát sütöttem mire ezt meg nem láttam. 



Az extra összetevőkkel kicsit feldobtam az ízvilágot, de ezek nélkül is kiváló lett a végeredmény. Íme:



Az elkészítés kb 40 perc volt, de ha nem egymagadra főzöl vagy másnapra is el akarsz tenni akkor megéri a fáradtságot. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése